Od esencija do maski za lice, korejski kozmetički proizvodi i trendovi preuzimaju hrvatsko tržište ljepote. Pogrešno je mišljenje da bi ste trebali raditi svih 10 koraka svakoga dana. Radi se više o različitim proizvodima koji se mogu koristiti, ovisno o Vašoj vrsti kože. Ono što trebate je izdvojiti pola sata dnevno (cca 15 min ujutro, 15 min uvečer) i vjerujte nam, Vaša koža će blistati. Nakon kratkog perioda, zaljubiti ćete se u ono što Vam ova rutina i način njege može pružiti, samo budite disciplinirani.

Kao žena i stručnjakinja za ljepotu, mogu potvrditi da je korejska opsežna rutina definitivno vrijedna isprobavanja. Nakon testiranja mnogih različitih tehnika i proizvoda tijekom godina, ustanovila sam da mi je ovaj postupak pružio najviše.
Međutim, ako nemate vremena ili ako vam je nova ideja rutinske korejske njege kože, to može biti malo zastrašujuće. Zbog toga sam Vam odlučila pokazati sažetu verziju klasičnog režima od 10 koraka, koja štedi vrijeme i još uvijek daje nevjerojatne rezultate.

Isprobajte ovu pojednostavljenu verziju:
Korak 1. Umijte se vodom
Korak 2. Toner
Korak 3. Serum / ampula
Korak 4. Okoloočna krema
Korak 5. Hidratantna krema za lice sa SPF-om

Korejska njega kože temelji se na slojevima. Tonik, esencija, serum, ampula, hidratantna krema … 10 koraka zvuči puno, ali svaki od njih ima svoj važan posao koji treba učiniti kako bi koža bila mlada, zdrava i blistava. Ovo je puna rutina koja može biti i noćna, jer se koža najviše obnavlja između ponoći i 6 sati ujutro:

 1. Korak: ULJNI ČISTAČ
  Sesamis Aqua Nature Cleansing Oil (175 kn)
  Nanosi se na suhu kožu te doslovno topi ostatke proizvoda na bazi ulja, poput pudera, maskare, korektora, krema za sunčanje te čestica onečišćenja.
 2. Korak: ČISTAČ NA BAZI VODE
  Skinmiso Rice Foam Cleansing (120 kn)
  Vjerovali ili ne, nakon jednog čišćenja još uvijek će Vam ostati nešto za očistiti. Ovaj proizvod na bazi vode nanosi se na mokru kožu i uklanja nečistoće poput znoja i prljavštine te zaostalo ulje. Nakon dvostrukog čišćenja neće ostati ni nagovještaj prljavštine koji bi ometali zdravlje Vaše kože.
 3. Korak: PILING ILI EKSFOLIATOR
  Skinmiso Real Clean Peeling Gel (130 kn)
  Piling ne samo da čisti začepljene pore, već i uklanja mrtve stanice kože. Kada sklonite ovaj dosadni sloj stanica, otkriva se nježna i pravilnija koža. Ako imate osjetljivu kožu, ovaj korak se ne preporučuje za svakodnevno korištenje, ali ako imate problematičan ili normalan ten, možete ga raditi redovito.
 4. Korak: TONER
  Skinmiso Pore Purifying Toner (150 kn)
  Za ravnotežu razine pH kože važno je nanijeti tonik; inače koža može postati suha i dehidrirana. Toner dodatno pomaže apsorbirati sljedeće proizvode koje nanesete.
 5. Korak: ESENCIJA
  Sesamis Cell Active Repairing Essence (160 kn)
  Esencija je nešto između tonera i seruma. Savršeno hidratizira kožu, pomažući stanicama kože za mladalački i zdravi izgled.
 6. Korak: SERUM
  Skinmiso Pore Corset Serum (249 kn)
  Koncentrirana formula s nevjerojatnom količinom aktivnih sastojaka. Serumi ciljaju specifične probleme kože poput pora, bora, tamnih mrlja i dehidratacije.
 7. Korak: SHEET MASKA
  Skinmiso Peel&Fill 2step Mask (35 kn)
  Sheet maske su duša korejske njege. Postoji mnoštvo različitih maski, stoga možete odabrati onu prilagođenu Vašem tipu kože ili problemu kojeg imate.
 8. Korak: OKOLOOČNA KREMA
  Sesamis Moisture Eye Cream (185 kn)
  Ovdje je koža izrazito osjetljiva, jer nema lojnih žlijezda koje bi proizvodile prirodna ulja, stoga je važno ovo područje održavati hidriranim i zaštićenim cijeli dan. Ova lagana krema također je važan korak u prevenciji bora.
 9. Korak: HIDRATANTNA KREMA
  Sesamis N Nature Multi Cream (215 kn)
  Zatim nanesite umirujuću hidratantnu kremu u laganom sloju, koja će “zaključati“ prethodne sastojke, koži dati plump efekt i zagladiti fine linije na koži lica.
 10. Korak: ZAŠTITA OD SUNCA
  Primjena kreme za sunčanje ne bi trebala biti rezervirana za ljetne praznike. Svakodnevna zaštita kože od UV zraka izbjeći će razvoj tamnih mrlja, bora i sitnih linija.
Epiderma

Bez obzira da li koristite 10 koraka dnevno ili ne, pokušajte se sjetiti da je najvažnije hidratizirati, redovito raditi piling kože i nikada nemojte preskočiti kremu za sunčanje. Hidratacija je ključ za besprijekornu i blistavu kožu. U torbi uvijek držite maglicu na vodenoj bazi – jednostavan način da osigurate da Vaša koža ostane dobro hidrirana tijekom dana. Također je važno koristiti hladne i tople ručnike kako biste otvorili ili zatvorili pore prije pilinga i primjene proizvoda. Zadnje, ali i ne manje važno je da korejske žene znaju da je odgovarajuća zaštita od sunca ključna za zdravlje kože.