UPOZNAJTE CICU - ULTIMATIVNI SASTOJAK K BEAUTYJA!

Upoznajte cicu – ultimativni sastojak K beautyja!

Riječ cica vam možda i nije poznata – no vjerojatnost da dosad niste isprobali ovaj sastojak je vrlo niska. Naime, danas se nalazi u skoro svemu!

Cica je isprva bila poznata isključivo pod latinskim nazivom “centella asiatica” (ili indijskom “gotu kola“) i koristila se kao tretman za bolesti poput psorijaze, sifilisa, influence, lupusa i za zacjeljivanje rana. Ona je godinama dio azijskih tradicionalnih medicina, a njeno narodno ime je i „tigrova trava“ jer se o listiće ove zelene biljke trljaju tigrovi kako bi im rana brže zarasla. Neupitno je – cica je iznimno ljekovita. Osim ubrzavanja procesa zacjeljivanja rana, ova lisnata biljka pomaže zacijeliti i ožiljke, a savršena je za suhu, oštećenu, upaljenu i crvenu kožu. Sadrži mnogo amino kiselina, beta karotena, masnih kiselina, fitokemikalija te vitamine C, A, B1 i B2; ovaj koktel sastojaka stimulira proizvodnju kolagena i potiče cirkulaciju u koži, što neće pomoći samo kod akni ili osjetljivosti, već i kod iritacije, crvenila, znakova starenja te staračkih točki – obnavljanjem i ojačavanjem kožne barijere.

No kako smo sa sifilisa prešli na luksuznu kozmetiku?! Naime, Korejci su poznati po svojoj iznimno osjetljivoj koži koja je rezultat i visoke razine zagađenja zraka, pa su njena učinkovita djelovanja naprosto prebacili iz medicinskih u preparativne svrhe. Cica je tako postala i najpoznatiji sastojak K beautyja!

Kako je riječ o godinama poznatom sastojku, dermatolozi su željeli njena ljekovita svojstva iskoristiti za njegu lica, a broja provedena istraživanja samo su potvrdila kako ovaj sastojak itekako ima benefite i za ljepotu kože lica. Zato se cica danas može pronaći u maskama, kremama i serumima za lice, prvenstveno u proizvodima koji ostaju na koži i dubinski se upijaju, no sve češće je prisutna i kao zvijezda-sastojak čistača, maski u maramici ili u zaštitnim faktorima.

Iako je vjerojatnost alergijske reakcije ili razvijanja iritacije na cicu minimalna, preporučujemo da proizvode s cicom (kao i sve ostale!) prvo isprobate na malom dijelu kože i ostavite tako minimalno 24 sata kako biste vidjeli razvija li se negativna reakcija ili ne. No kako je ovo sastojak prikladan za svaki tip kože – i svakome donosi benefit – vjerujemo da nećete imati problema.

Želite li isprobati fantastično djelovanje cice, predlažemo da isprobate jedan od proizvoda iz našeg asortimana;

  1. Skinmiso I’m A.Helper Toner – tonik za njegu problematične kože
  2. Skinmiso I’m A.Helper Spot – spot tretman za prištiće i hiperpigmentaciju
  3. Sesamis Age-Trouble Control Serum – anti-aging serum koji kontrolira lučenje sebuma
Ova web stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja funkcionalnosti stranice. Kolačići skupljaju informacije na anoniman način, ne spremaju nikakve osobne podatke, ne otkrivaju identitet pojedinačnog korisnika. Saznaj više
Prihvati