Upoznaj novi K-beauty trend: Slugging!

Ovo je još jedan TikTok trend o kojem sada bruji svijet

Znate li što je slugging? Ovaj trend stiže direkt iz Koreje, a veže se uz proizvod koji doista svatko ima od kuće – petrolatum, odnosno vazelin. Slugging pretpostavlja nanošenje petrolejskog gela kao zadnji korak rutine njege jer, navodno, stvara zaštitnu barijeru na koži koja zaustavlja do 99% transepidermalnog gubitka vode, krivca za dehidraciju.

Trend postaje popularan zahvaljujući društvenoj mreži TikTok, ali i Redditu, gdje su ga korisnici predlagali kao idealan završni sloj u večernjoj rutini kože, jer su se nakon njega budili ultra hidratizirane i sjajne kože. Slugging je brzo zaživio i na ostalim društvenim mrežama jer je prije svega jednostavan za isprobati, a pritom je i vrlo jeftin.

Ipak, morat ćemo vas razočarati – ovo ne bismo preporučili baš svakom tipu kože. Iako petrolejski gel nije komedogen, daje vrlo težak osjećaj na licu, pa neće odgovarati problematičnoj i osjetljivoj koži. Gel može pomoći umiriti i zacijeliti oštećenja na koži, kao i zaustaviti krvarenje, no savjetovali bismo ga samo za normalnu i suhu kožu.

Prije nego se bacite na testiranje, imajte na umu da je za uspješan efekt dovoljno već iznimno malo proizvoda; točkica proizvoda na čelo, obraze, nos i bradu te lagano umasiravanje odradit će posao. Uz to, savjetujemo vam da spavate na leđima!

Ova web stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja funkcionalnosti stranice. Kolačići skupljaju informacije na anoniman način, ne spremaju nikakve osobne podatke, ne otkrivaju identitet pojedinačnog korisnika. Saznaj više
Prihvati