Kako prirodno povećati razinu kolagena u koži?

Ima li trenutno popularnijeg sastojka od kolagena?!

Sigurno ste barem jednom čuli kako MORATE isprobati kolagen kao suplement! Ovaj, prije svega hidratantni sastojak, u kremama i losionima u posljednjih nekoliko godina doživljava procvat pa je postao sveprisutan kao rješenje za dubinski dehidriranu kožu, prve bore, gubitak elastičnosti i tonusa… No jeste li znali da kolagen već imate u tijelu? I da ga vaše tijelo i dalje može proizvoditi, iako nakon 20. godine života cijeli proces ide malo sporije? To znači samo jedno – želite li mladolikiji, svježi izgled bitno je da poradite na povećanju sinteze kolagena!

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu i zaslužan je za stabilnost i potporu tkiva te je prisutan u koži, hrskavicama, kostima, mišićima, tetivama i u svim vezivnim tkivima. Iako s vremenom opada, što je dio prirodnog procesa starenja tijela, manjak kolagena može se očitovati i u izrazito suhoj kosi, lomljivim noktima te dehidriranoj koži. U tom slučaju, kolagenski pripravci bi trebali biti vaš fokus. U nastavku saznajte i zašto!

Znači li više kolagena i bolje zdravlje?

Kao što smo već spomenuli, kolagen je izrazito važan za zdravlje kose, nokti, kože, mišića i kosti te je potrebno održavati adekvatnu količinu kolagena u tijelu kako bi imali zdravu strukturu tkiva. Pogodnosti uzimanja kolagena kod žena su: zdravija koža, kosa, nokti i zdrava i balansirana funkcija crijeva. Kolagen također može pomoći s vidljivim učincima starenja poput linija i bora te pruža potrebnu hidrataciju i elasticitet koži.

Kako naše tijelo gubi kolagen?

Poslije 20., a posebice nakon 30. godine, proizvodnja kolagena se znatno smanjuje, što se očituje u tanjoj koži i gubitku elasticiteta tj. finim linijama. Gubitak kolagena je povezan i s pušenjem i prekomjerno unošenje šećera i ugljikohidrata. Mnogo žena nakon trudnoće iskusi gubitak kose ili puno opuštene kože te korištenjem suplemenata s kolagenom, ponovno potiču oporavak odnosno jačanje kose i zatezanje kože.

Kako podići razine kolagena u tijelu?

Kako bi mogli podići razine kolagena, moramo se osigurati da jedemo hranu bogatom nutrijentima koji pomažu pri izgradnji kolagena u našem tijelu. Nutrijenti koji pomažu pri izgradnji kolagena su: prolin, glicin i vitamin C, koji se mogu pronaći u hrani poput bjelanjaka, klicama, mliječnim proizvodima, gljivama, šparogama, pilećoj koži, želatini, svinjskoj koži, juhi od kosti, citrusima, paprikama i bobicama. Osim nutrijenata iz hrane, možete unositi kolagen putem mnoštvu suplemenata koji su trenutno dostupni na tržištu – svakako predlažemo Collagen Amino Sticks. Masaže lica su također korisne za poboljšanje proizvodnje kolagena i stimulacije protoka krvi, što vam pruža mladoliki izgled koži. Nakon masaže predlaže se nanijeti proizvode s kolagenom kako bi se koža dodatno stimulirala.

Interesiraju vas proizvodi s kolagenom? Predlažemo sljedeće:

  1. ROA AMINO COLLAGEN 30 Stick – kolagenski napitak za ljepotu iznutra
  2. ROA CELLPURE 2500 COLLAGEN AMPOULE – bogati serum za instant lifting efekt
  3. ROA OMEGA 7 REPAIR VITA – COLLAGEN – multinamjenski kolagenski prah za lice, tijelo i kosu
  4. ROA OMEGA 7 REPAIR ALL IN ONE ESSENTIAL LOTION – 3-u-1 tonik, serum i krema za dubinsku hidrataciju
  5. ROA OMEGA 7 REPAIR MICRO OIL CAPSULE ESSENCE – koncentrirana esencija s mikro česticama ulja
  6. ROA OMEGA 7 REPAIR SUN CREAM – anti-aging zaštita od sunca SPF50

ROA OMEGA 7 SLIME REPAIR CREAM – krema za jačanje kožne barijere koja djeluje protuupalno i anti-aging

Ova web stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja funkcionalnosti stranice. Kolačići skupljaju informacije na anoniman način, ne spremaju nikakve osobne podatke, ne otkrivaju identitet pojedinačnog korisnika. Saznaj više
Prihvati