DOUBLE CLEANSE

Double cleanse: Je li koži uistinu potreban?

Beauty trendovi dolaze i odlaze tolikom brzinom da je ponekad teško uloviti one tretmane i navike koji će doista napraviti promjenu na vašoj koži. Jedan od njih je i double cleanse – no isplati li ga se zadržati?

Jedan od noviteta u zapadnjačkom modelu njege kože je svakako double cleanse tj. dvofazno čišćenje lica. Kao i svi najbolji ne-invazivni trendovi ljepote, dvofazno čišćenje dolazi iz Azije, prije svega iz Japana i Južne Koreje, gdje je uvriježen način čišćenja kože ne samo za maksimalnu čistoću, već i očuvanje kožne barijere i kvalitete kože generalno.

Što je double cleansing?

Duplo ili dvofazno čišćenje odnosi se na čišćenje kože lica s dva proizvoda u dvije faze. Prvo se bira čistač na uljnoj bazi koji se masira na suhu kožu kako bi otopio makeup, uklonio ostatke SPF-a i sebuma pomiješanog s nečistoćom nakupljenom tijekom dana. Sljedeći korak podrazumijeva čistač u obliku gela ili pjenice, koji može temeljito ukloniti ulje s lica, kako bi oprao ne samo ostatak nečistoće s lica, već i uklonio u potpunosti prvotni čistač s lica.

Koji su njegovi benefiti?

Prema stručnjacima, ovom tehnikom možemo najkvalitetnije, ali i najnježnije očistiti kožu. Prva faza topi proizvode koji se čvrsto „drže“ u porama, kako bi se lakše isprali s kože, što podrazumijeva čišćenje bez puno trljanja koje kod osjetljive kože može voditi do iritacije i crvenila, dok druga faza pomaže očistiti pore od preostale nečistoće i ostatka ulja, što je posebno bitno kod problematičnih koža koje su sklone čepljenju radi loše očišćenih pora, ali i radi okluzivnih ulja. Također, duplim čišćenjem izbjegavamo i korištenje agresivnijeg čistača (možete koristiti gelove bez sulfata i sličnih tenzida uz jednaku učinkovitost čišćenja) kako bismo temeljito očistili kožu.

Upravo zato, duplo čišćenje se preporučuje nosite li makeup i zaštitni faktor svakodnevno, a posebice ljeti kada se koža više masti. No je li doista bitno svaki dan?

Je li double cleanse obavezan?

Iako su brendovi objeručke prihvatili dvofazno čišćenje kao „ključno“ s obzirom na to da podrazumijeva i veću angažiranost kupca, skinfluenceri progovaraju o njegovim „negativnim“ stranama. Naime, nije ga bitno provoditi baš svaki dan – a količina korištenja ove tehnike prije svega ovisi o vašem tipu kože.

Dvofazno čišćenje je vrlo isplativo za masnokošce jer će temeljito očistiti pore i nakupinu sebuma, a pritom kožu neće dovesti do osjećaja suhoće ili zatezanja. Isto vrijedi za problematičnu kožu, koja je sklonija čepljenju pora. No kada su u pitanju dehidrirana i rozacejična koža, ova rutina može i ne mora biti korak previše.

S druge strane, normalnoj koži i suhoj koži, posebice s dolaskom zime, dvofazno čišćenje više nije potrebno. Štoviše, samo korištenje uljnog čistača moglo bi sasvim zadovoljiti potrebu suhe kože! Zaključak je jednostavan; osluškivanjem vaše kože znat ćete treba li vam dvofazno čišćenje i zimi kada nosite samo jedan sloj SPF-a dnevno i, posebice, ako se ne šminkate.

Što koristiti umjesto double cleansea, a što za double cleanse?

Za dvofazno čišćenje birajte ulje na prirodnoj bazi, koje je pritom nekomedogeno, poput Sesamis Aqua Nature Cleansing Oil s arganom, uljem sjemenki marelice te maslinovim uljem, a popratite ga nježnim čistačem bez sulfata i parabena, primjerice s Skinmiso Rice Foam Cleansing s ekstraktom riže koji nježno uklanja mrtve stanice kože i višak sebuma.

Dehidrirana i normalna koža posebice će uživati u jednostavnom, ali pametnom čistaču nove generacije koji uklanja optimalnu količinu masnoće i ne čisti dodatno isušene djelove kože. Pričamo o Skinmiso Self Activating Cleansing Gel, proizvodu koji se prilagođava količini makeupa i mrtvih stanica na koži kako je ne bi previše ili premalo očistio.

Za kraj, za sve željne jednog, istovremeno temeljitog i nježnog čišćenja kože, sugeriramo pjene i mikro-pjene za čišćenje lica. Predlažemo Sesamis Natural Pure Cleansing Foam, prirodnu pjenu za čišćenje lica s nježnom mikro-pjenom koja kožu ostavlja uz osjećaj potpune čistoće, ali bez popratnog zatezanja ili iritacije.

Ova web stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja funkcionalnosti stranice. Kolačići skupljaju informacije na anoniman način, ne spremaju nikakve osobne podatke, ne otkrivaju identitet pojedinačnog korisnika. Saznaj više
Prihvati